3 silvermedaljer och ett sto i stambok på årets Internationella passchampionat Zachow 
Det blev hela 3 silvermedaljer i Tyskland på internationella passchampionatet i Zachow på gestuet schlossberg.
Niklas levererade 4 fina löpa och ledde efter första löpet  men engelskan Charlotte cook och Perla fra skridu kom med en noslängd före i andra löpet en liten miss från min sida tyvärr, att hon lyckades med det, Niklas löd bara order från piloten:)
Vi hämtade tyvärr inte igen det under söndagen heller även fast vi sprang ifrån henne båda gångerna i försök 3 och 4.
 
Katla gjorde helt suveräna resultat, hon tävlar sin 5e tävling och har än så länge inte direkt någon större tävlingserfarenhet eller vana av att resa, hon går in och tar silver i först stilpassen före thordur thorgeirsson och styrmir arnason, vann gjorde högni frodason.
Katla hade i sitt andra försök i stilpassen den högsta poängen och snabbaste tiden totalt  7.42 p, men en nolla för nedtagning i första försöket gjorde totalen på 6.63p. Klart godkänt och  nu är även Katla SM kvalad till 2014 i stilpass.:)
 
I speedpassen gick Katla på otroliga 7.84 sek och fick en fin silverplats efter Thorvaldur och Thyrnir som kammade hem guldet på finfina 7.71 sek. Magiskt för mig att för första gången få rida under 8 sekunder på 100 meter på tävling. Tack för den upplevelsen  Katla!:) 3a blev gulla gudnadottir toppur fra skardi 7.90 sek.
I 250 meter kom vi på 6e plats på 24 sek, katla har inte riktigt fått till finessen med startbox hon står inte ännu helt optimalt för att kunna gå på riktigt snabba tider även om hon går snabbt tappar vi lite i starten.
 
 
 
 
Trölla följde också med ut i stora vida världen,  hon har heller inte alls mycket erfarenhet av varken resa eller visa sig på offentliga platser men vi tog med henne för att hon skulle få lite erfarenhet och samtidigt avelsbedömas.
Hon har väldigt lite träning i bagaget i förhållande till sin ålder och utvecklas just nu otroligt mycket i positiv riktning.
 
 
 
 
Hon gick raka vägen in i stambok med 7.78 för exteriör (trots tidigare tappade skor och trasiga hovar) och fick för rid 8 för tölt, trav, form, spirit, skritt . För fyrgångshästar slår det hårt på totalen om de inte har pass då den har väldigt hög procentsats i totala bedömningen så Trölla kom ut på total 7.59.
 
 
 
 
Det var heller inga gratispoäng som delades ut utan de var väl förtjänade. Det syntes på hela bedömningen att det inte var någon "glädjebedömning". Endast 2 hästar av 24 kom över 8 sträcket totalt. Domartrion bestod av Gudlaugur Antonsson (dömde VM iår) Marlies Grimm och Silke Feuchthofen.
 
Ny visning planeras under 2014 för Tröllas del. Efter avelsvisningen var Trölla slut som artist och själva tävlingsdeltagande gick inget vidare hon var mer som en urkramad disktrasa vilket i sig inte var särskilt konstigt. Ofta blir det jobbigt för unga oerfarna  hästar bara miljön som är på en tävlings/visningsplats och den långa resan ner till tyskland kom såklart efter.
Superduktig var hon iallafall som skötte sig så fint på visningen!!:)
Nu väntar en rejäl vila för henne innan vi tar nya tag mot nästa säsong!
Nästa år kommer gestuet schlossberg fira 10 årsjubileum med passchampionatet på deras fina anläggning och Günter weber lovade att det kommer bli något alldeles extra!! så hoppas fler bokar in sista helgen i september 2014. Det är som sagt inte bara pass som rids utan de flesta FIPO klasser samt gaedingakeppni och passgrenar och avelsbedömning finns att anmäla sig till!!
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Joanna

Grattis till fina placeringar!

Jag är verkligen sugen på att åka på denna tävling vid tillfälle, men det känns såå långt bort ...

Svar: Det är inte så långt!:)//Anna
wahlbergs.webblogg.se

2013-10-09 @ 18:36:39
URL: http://www.koning.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0