Midsommarhästar

Våra yngre ston har åkt på ett nytt bete..gissa om de stortrivs!?
 
 
MAtilda 1 år efter Garri fra Reykjavik undan MAjvor 8,01
 
 
 
Från vänster Fina Fröken 3 år  e:Funi vom Friedrichshof u:HuldaHrönn Niklasdottir i mitten Ösp 3 år e:Prins från Knutshyttan u:Irpa 8,25  till höger Matilda 1 år e:GArri fra Reykjavik u:Majvor 8,01
 
 
 
//Anna

Alvar från Wahlberg

Igår föddes Alvar efter FAkur och undan Irpa på förmiddagen. En historisk dag här på wahlbergs när den första skäcken från vår avel föddes!:)
Annars har det mest varit fuxar, bruna och svarta hästar.. Att han sedan är fantastiskt fin och rör sig i fem fina gångarter..ja vad mer kan man begära?!
Vi är otroligt nöjda med de två hingstar vi hittills fått av Fakur och vi är faktiskt så nöjda att vi kommer ta hem Fakur efter visningen i augusti och lösa ut licensen och betäcka om båda stona Irpa och MAjvor med honom. Så ni stoägare som hört av er innan, hör av er igen om ni vill betäcka, visst det blir sent men vi själva kan inte hålla oss trots att vi egentligen hade andra planer för stona iår... Sådana här föl vill vi ha fler av helt enkelt!
 
 
 
Både Axel och Alvar rör sig smidigt som katter har stora rumsliga rörelser, massor av tölt men drar även på i pass i hagen så man häpnar....
 
Två riktigt fina femgångshingstar har vi fått..nu ska vi bara vänta några år innan de går att åka på!
 
 
//Anna
 
 
 

14.62 sekunder

foto Emma Märta Zola Runsten

och vinst i 150 m pass på helgens nationella på Wången. Trots en tung bana och  tidstillägget på 0.40 sek lyckades Niklas  matcha ´vårat personbästa på 14.59 sek från 2007 på samma bana och tävling.
I speedpassen kom vi på en andra plats på tiden 8.18 sek.
Niklas är stark och i mycket god form och nu ser vi fram emot SM 12-15 juli i Borlänge på Romme!!

//Anna


Axel från Wahlberg
På fredag morgon hade Majvor fölat och allt hade gått  bra! Ett välskapt hingstföl som ska heta Axel. Fux med stjärn och vita hovar. Långa ben och rör sig med lätthet i alla fem gångarter. Pappa till Axel är vår fina hingst Fakur fra Langholti som är efter den fantastiska Alfur fra Selfossi.

I Axel förenas blodslinjer från hingstar som bland annat Alfur fra selfossi , Orri fra pufu, NAttfari fra ytra dalsgerdi, kolbakur fra sortehaug Atli fra sydra skördugili. Jag hoppas mycket på honom!

//Anna

RSS 2.0