Sadelnyhet från Karlslund!

 

Karlsund - ny sadel 2015

Vi är glada att få presentera en helt ny sadel från danska Karlslund. En sadel där stort fokus har lagts på ryttaren upplevelse, samtidigt som den på alla punkter ska vara bekväm även för hästen.

Många ryttare har problem med sadlar som blir för breda. En bred sadel är ofta besvärlig om man exempelvis har problem med höfter. Denna sadels bom har konstruerats för att sadeln ska få en så smal midja som möjligt.

Helt ny bom i syntet, flexibel och förstås med koppjärn som man lätt kan byta för att få olika bomvidder. Bommen har mycket god förmåga att ta upp stötar och fördela ryttarens vikt.

Sätet är medeldjupt, mycket skön stoppning för extra komfort.

 

 

Knästöden är korta (går att beställa med långa knästöd också), ger ett bra stöd och stor frihet för ryttarens ben.

Säte och stöd har designats för att hjälpa ryttaren till en god sits.

Bossorna har stoppning i latex i flera lager som anpassar sig till hästens form och ger bra viktfördelning. Bred och rymlig ryggkanal som dessutom designats för att ge så stor frihet som möjligt för hästens rygg och skulderblad, för att inte negativt inverka på hästens stora rörelser och gång. Rekommenderas främst för hästar med smal till medium rygg. Pga av bommens konstruktion kan sadeln ligga lite högt på bredare hästar.

Enkel sadelkåpa, mjukt stoppad med bra och nära kontakt med hästen. 2 långa sadelstroppar, Y-system.

Lädret är euoropeiskt och av hög kvalitét. Sadelöverdrag medföljer.

Lagerhålles i svart och storlek 16 och 17 tum. Andra storlekar och brun färg går att specialbeställa, kontakta oss om det.

Sadeln ligger mycket bra på ryggar som är svängda!

 

Pris: 14.900 kr inklusive  frakt


RSS 2.0