Katla

Det är nu bra precis 1 år sedan jag köpte Katla, osedd på annons över telefon från skåne och HELA historien om henne ska jag skriva en annan gång för det blir ett långt inlägg... Det är nu 6 månader sen hon fick ta sina första pass steg i livet, något som hon verkade ha väntat ett helt liv på.
Det är det absolut bästa hon får göra, att dra en repa i pass. Hon borde tillhöra lokaltrafiken, för hon går som tåget!:)
Katla SM kvalade på första försöket till SM i 150 meter och i vår ska vi tävla 250 meter, stil samt speedpass.
 
 
 
 

Underbara ullplädar från Island!

Just nu hittar du helt fantastiska plädar med islandshästmotiv, islandshästens fem gångarter,  i vår butik i 100% ull från kända Alfafoss på Island
De är 140X210 och finns i två färger naturvit/beige och svart/grå Pris 1825 Kr beställ på butik@wahlbergs.se

Den isländska ullen har sina naturliga fördelar. Den är varm, vattenavstötande, lätt, andas, absorberar inte lukt och är biologiskt nedbrytbar.

Isländsk ull har en unik kombination av inre och yttre fibrer. De yttre fibrerna är långa, glansiga, hårda och vattenavstötande, medan de inre är mjuka och isolerande, vilket ger en hög motståndskraft mot kyla.

Tillsammans utgör dessa två unika fibrer en ull som är:

  • Lätt - lättare än de flesta andra sorters ull, håller dig varm och bekväm.
  • Vattenavvisande - stöter bort regn och förblir torr.
  • Andas - fukt passerar genom fibrerna bort från huden och håller dig torr och bekväm.

Endast naturliga energikällor som jordvärme och vattenkraft används i produktionen av ull på Island. Fåren, från vilka ullen skördas, betar på sommaren fritt på stora områden i det orörda landskapet.

 

Filt ljus:

 

 
Filt mörk:
 
 
 

Hästsverige

En jättebra sida med mycket fakta och forskning rekommenderas varmt!!
 
http://www.hastsverige.se/start.html
 
 

RSS 2.0