SM 2014

Lite sent omsider men här kommer en liten rapport från SM på wången, Niklas tog silver i 150 m pass, Katla blev 5:a i speedpass, 7:a i 250 meter på fina tider!  Banan var mycket lös, tung och ojämn, vi hade en del balansproblem emellanåt då underlaget blev helt nytt för oss alla tre...efter att ett par hästar hade sprungit på banan syntes stora hål som man med lätthet hade kunnat gjort vackra blomsterarrangemang i!
Läste precis en text från axelssons massageinstitut hur olika banor kan påverka leder och senor på hästar , en bana för höga hastigheter ska max ett par cm av tån fram i skon gå ner för att undvika de höga riskerna för sen och led skador...mjuka banor lämpar sig för lägre hastigheter...
 
Niklas har ju "bara" motionsridits senaste året och jag tycker det är fantastiskt att han kan vara med och fajtas i toppen 21 år ung!
Ännu mer fantastiskt att han kom tillbaka efter senskadan 2009 och tagit 2 guld och ett silver efter det på SM trots att veterinärerna på kliniken inte gav stora förhoppningar på att han skulle kunna bli ridhäst igen...
Vilka duktiga hästar jag har!:)
Nu har de fått en välförtjänt vila på 2 veckor och ska få komma igång med lite arbete igen, förhoppningen är att båda kan resa till internationella passchampionatet i slutet av september och delta på årets största tävling!
 Zola Emma -Märta Runsten tog de fina bilderna på SM! Tack för lånet!
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0